Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Forskning 6 mars 2018

Hit går forskningsmiljonerna från Skogssällskapet

Nu står det klart vilka som får dela på 19 miljoner i forskningspengar från Stiftelsen Skogssällskapet.

FOTO: IBL

Stiftelsen Skogssällskapet utlyste i september 19 miljoner kronor till forskning och utveckling om skog och naturvård. Nu står det klart att pengarna bland annat ska gå 24 projekt som spänner från forskning om livscykelanalyser, till blandskog, snytbaggar och folkhälsa i skogen.

– Ett av projekten handlar om att ta fram en gemensam metodik för livscykelanalyser inom skogsnäringen, något som är högst relevant när det kommer till den klimatutmaning vi står inför i dag, säger Calle Nordqvist, koncernchef för Skogssällskapet, i ett pressmeddelande.

Postdok-tjänst vid SLU

Det projektet ska bedrivas vid Skogforsk för att utveckla metoder för livscykelanalyser inom skogsbruket. Andra projekt handlar om skogens stressreducerande funktion, samt dess betydelse för personer med funktionsnedsättning som får vistas mer ute i naturen, projekt som bedrivs av SLU respektive Upplandsstiftelsen.

Skogssällskapet finansierar även en postdoktjänst, alltså en tjänst för att bedriva forskning efter avslutad forskarutbildning, där Järvi Järveoja vid SLU ska ta fram ett åtgärdsprogram för dikade, beskogade torvmarker.

Samtliga 24 projekt som har beviljats medel finns beskrivna här.

LÄS OCKSÅ: 21 miljoner kronor i stöd att söka

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen