Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Forskning 21 mars 2018

Bioinnovation släpper loss 27 utvecklingsmiljoner

Det svensk-finska forskningssamarbetet Bioinnovation utlyser 27 miljoner kronor i utvecklings- och forskningsmedel.

FOTO: IBL Jämsä

Forskningsprogrammet Bioinnovation utlyser ihop med Business Finland och Vinnova medel för skogsforskning i Sverige och Finland. Finansieringen av svenska parter uppgår till 27 miljoner kronor, medan de finska har en budget på 2 miljoner euro, ungefär 20 miljoner kronor.

– Nya biobaserade produkter har en plats på globala marknader. Både Sverige och Finland är starka inom utvecklingen av sådana produkter. Samarbetsmöjligheterna mellan ländernas bioprodukt- och biomaterialkompetenser bedöms vara väldigt goda och vi är glada över att kunna fortsätta forskningssamarbetet i den här formen, säger Anna Wiberg, programchef för BioInnovation, i ett pressmeddelande.

Firade hundra år

Utlysningen är en följd av att Finland under 2017 firade hundra år som självständig stat och då mottog en gemensam satsning på skogs- och skogsindustriell forskning, i form av forskartjänster. Medlen går till projekt som möjliggör processer för att tilllverka kemikalier och material som är biobaserade.

Minst tre parter ska söka, varav två företag, i första hand tillverkare, leverantörer och användare av biobaserade material, produkter och tjänster eller universitet, högskolor och forskningsinstitut. Senast den 14 juni ska ansökan vara inne.

Mer information på Vinnovas hemsida.LÄS OCKSÅ: Hit går forskningsmiljoner från Skogssällskapet

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen