Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 15 februari 2018

Sveaskog säljer skogsegendom i Danderyd

Sveaskog säljer en skogsegendom på 57 hektar, till utropspriset 30 miljoner kronor. Området ligger mitt i Danderyd utanför Stockholm.

FOTO: Mostphotos

Sveaskog avyttrar en stadsnära skogsegendom i Rinkebyskogen som ligger i Danderyd, norr om Stockholm, uppger företaget på sin hemsida. Prislappen landar på 30 miljoner kronor och innefattar 43 hektar produktivskogsmark med ett virkesförråd på 10 800 kubikmeter.

Anledningen till utförsäljningen är att tomten inte tillför speciellt mycket till Sveaskogs totala verksamhet.

– Det finns helt klart ett intresse. Annonseringen har precis börjat så ännu finns inga uttalade spekulanter, säger Björn Larsson, ansvarig för strategiska markaffärer på Sveaskog.

Innefattar nyckelbiotop

Det handlar om skogsmark med både skogs- och naturvärden. Fastigheten innefattar en nyckelbiotop på 0,5 hektar. Tomtmarksvärdet har ett taxeringsvärde på 3,9 miljoner kronor och värdet på skogsmarken ligger på 4 miljoner kronor.

Fastigheten innefattar ett område där det tidigare har funnits skjutbanor. Det kan ha orsakat föroreningar i marken, varnar säljaren. Senast den 16 mars ska ett bud läggas.

LÄS OCKSÅ: Miljöorganisationer kräver avverkningsstopp i Ore

Relaterade artiklar

Till toppen