Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 17 juni

Stor sågverksfusion i Dalarna

Sågverksbolagen Bergkvist-Insjön och Siljan Group, båda med verksamhet i Dalarna, slås i hop till Bergkvist-Siljan AB.

 En ny sågverkskoncern bildas i Dalarna.
En ny sågverkskoncern bildas i Dalarna. FOTO: TRONS

Affären förväntas bli helt klar under sommaren, och den nya koncernen uppges ta form under hösten. Fram till dess fortlöper verksamheterna i Bergkvist-Insjön och Siljan som vanligt, uppger bolagen i ett gemensamt pressmeddelande.

Liknande bolag

”Vi är stolta över att kunna genomföra en affär som tryggar den långsiktiga utvecklingen av verksamheten i Insjön. Bergkvist-Insjön och Siljan kompletterar varandra både vad gäller produktsortiment och marknad och tillsammans har vi dessutom en betydande råvaruorganisation i regionen, vilket gynnar skogsägarna och andra intressenter i branschen”, säger Ulf Bergkvist, ordförande i Bergkvist-Insjön i en skriftlig kommentar.

Lokalt starka

”Jag ser fram emot ett spännande jobb tillsammans med Bergkvist-Insjön. Vi är ju redan idag goda grannar och de båda bolagen har snarlika kulturer och passar varandra bra. Siljan och Bergkvist-Insjön är koncerner med starka, stolta rötter i bygden, och den här affären skänker framtidstro för såväl kunder och leverantörer som anställda”, kommenterar Jon Hansson, VD Siljan Group AB.

Tysk huvudägare

Bergkvist-Insjön AB och Siljan Group AB omsätter tillsammans cirka 2,9 miljarder kronor med en personalstyrka på cirka 400 personer.

Huvudägare i den nybildade koncernen blir tyskägda Dilasso Timber AB, men familjen Bergkvist kvarstår som betydande delägare. Produktionen förläggs till nuvarande produktionsanläggningar i Insjön, Mora och Blyberg.

Läs mer: Bolagen växlar upp i KL-satsning

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen