Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 17 juni 2019

Stor sågverksfusion i Dalarna

Sågverksbolagen Bergkvist-Insjön och Siljan Group, båda med verksamhet i Dalarna, slås i hop till Bergkvist-Siljan AB.

 En ny sågverkskoncern bildas i Dalarna.
En ny sågverkskoncern bildas i Dalarna. FOTO: TRONS

Affären förväntas bli helt klar under sommaren, och den nya koncernen uppges ta form under hösten. Fram till dess fortlöper verksamheterna i Bergkvist-Insjön och Siljan som vanligt, uppger bolagen i ett gemensamt pressmeddelande.

Liknande bolag

”Vi är stolta över att kunna genomföra en affär som tryggar den långsiktiga utvecklingen av verksamheten i Insjön. Bergkvist-Insjön och Siljan kompletterar varandra både vad gäller produktsortiment och marknad och tillsammans har vi dessutom en betydande råvaruorganisation i regionen, vilket gynnar skogsägarna och andra intressenter i branschen”, säger Ulf Bergkvist, ordförande i Bergkvist-Insjön i en skriftlig kommentar.

Lokalt starka

”Jag ser fram emot ett spännande jobb tillsammans med Bergkvist-Insjön. Vi är ju redan idag goda grannar och de båda bolagen har snarlika kulturer och passar varandra bra. Siljan och Bergkvist-Insjön är koncerner med starka, stolta rötter i bygden, och den här affären skänker framtidstro för såväl kunder och leverantörer som anställda”, kommenterar Jon Hansson, VD Siljan Group AB.

Tysk huvudägare

Bergkvist-Insjön AB och Siljan Group AB omsätter tillsammans cirka 2,9 miljarder kronor med en personalstyrka på cirka 400 personer.

Huvudägare i den nybildade koncernen blir tyskägda Dilasso Timber AB, men familjen Bergkvist kvarstår som betydande delägare. Produktionen förläggs till nuvarande produktionsanläggningar i Insjön, Mora och Blyberg.

Läs mer: Bolagen växlar upp i KL-satsning

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen