Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 31 oktober 2019

Starkt resultat för Mellanskog

Mellanskog redovisar ett starkt resultat för årets tre första kvartal trots en vikande konjunktur och omhändertagandet av granbarkborreskadad skog.

 Mellanskog visar upp ett starkt resultat för årets nio första månader.
Mellanskog visar upp ett starkt resultat för årets nio första månader. FOTO: Gunnar Andersson

Resultat före skatt för årets första nio månader ligger på 93 miljoner kronor för Mellanskog vilket är betydligt bättre än för samma period förra året då resultatet var 52 miljoner kronor före skatt. Av resultatet utgörs 56,9 miljoner kronor av utdelning från Setra Group AB.

Höga virkespriser

Föreningens rörelseresultat ökar jämfört med samma period föregående år vilket förklaras av högre volym, höga virkespriser samt hög efterfrågan på skogsbränsle. Föreningens finansiella ställning stärks.

 Mellanskogs VD Fredrik Munter är nöjd med Mellanskogs resultat för de tre första kvartalen i år.
Mellanskogs VD Fredrik Munter är nöjd med Mellanskogs resultat för de tre första kvartalen i år. FOTO: Mellanskog

– Vi är nöjda med årets första nio månader som helhet där högre volym och höga virkespriser skapat ett bra resultat. På lång sikt ser vi en fortsatt positiv trend i efterfrågan på Mellanskogs skogsråvara men det tredje kvartalet har varit utmanande. Kvartalet har präglats av en snabb konjunkturavmattning för svensk skogsindustri samt en kraftsamling inom föreningen för att hinna tillvarata så mycket som möjligt av den granbarkborreskadade skog som finns i vårt verksamhetsområde, säger Fredrik Munter, VD för Mellanskog.

Granbarkborreskadat avverkas

Framförallt Mälardalen samt delar av Värmland är drabbat av granbarkborre och arbetet med att avverka och transportera ut skadat virke kommer att pågå hela vintern.

LÄS MER: Sveaskog förbättrar resultatet

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen