Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 15 augusti 2017

Skogsindustrierna satsar mer på näringspolitik

Skogsindustrierna förstärker sin organisation inom näringspolitik. Ny chef för den näringspolitiska avdelningen blir Magnus Berg från Södra.

Intresset för skogsnäringen är just nu stort både på europeisk och svensk nivå, skriver Skogsindustrierna om bakgrunden till förstärkningen inom näringspolitik i ett pressmeddelande.

Den tidigare chefen för den näringspolitiska avdelningen, Mårten Larsson, får en ny roll med fokus på internationella skogsfrågor och att skapa förutsättningar för en hållbar bioekonomi.

 Mårten Larsson.
Mårten Larsson. FOTO: Skogsindustrierna

– Jag kommer att intensifiera arbetet med att öka insikten hos EU:s lagstiftare om hur skogsnäringen kan bidra till att mildra klimatförändringarna. Ju mer förnybart material från skogen som ersätter ändliga, fossila råvaror desto snabbare kommer vi att nå våra klimatmål, säger Mårten Larsson.

Ny chef plockas från Södra

Magnus Berg, som tar över rollen som chef för avdelningen, har varit medlemschef på Södra i 15 år och har dessförinnan arbetat på Näringsdepartementet och Skogsindustrierna.

 Magnus Berg.
Magnus Berg. FOTO: Ola Kjelbye

– Vi är inne i ett väldigt spännande skede för skogsnäringen och bioekonomin. Politiker och människor i allmänhet har börjat förstå att vi måste ställa om till ett hållbart samhälle och att skogen har en viktig roll att spela. Mot den bakgrunden ser jag verkligen fram emot att få leda Skogsindustriernas näringspolitiska arbete, säger Magnus Berg i pressmeddelandet.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen