Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 30 november 2018

Parkettfabrik räddas från nedläggning

Södra skulle lägga ner parkettfabriken Berg & Berg i Kallinge utanför Ronneby. Nu drivs den trots allt vidare med ny ägare.

 Tillverkning av ekparkett vid Berg och Bergs fabrik i Kallinge.
Tillverkning av ekparkett vid Berg och Bergs fabrik i Kallinge. FOTO: Södra

Det är industrigruppen Mor-Gerd, kontrollerad av Bernt Ivarsson, som tar över företaget av Södra.

– Jag är medveten om att det är en utmaning och att enheten har ett stort investeringsbehov, men är redo att ta över verksamheten. Jag har haft ett nära och bra samarbete med Södra i över 30 år och känner mig trygg med affären, säger Bernt Ivarsson, i en skriftlig kommentar.

Nedläggning

Det var den 21 november som Södra meddelade att avsikten var att lägga ner Berg & Berg. Innan dess hade man sökt efter en köpare utan att lyckas. Att företaget inte längre har någon plats i Södras industriverksamhet grundar sig i att koncernen i somras beslutade att dra sig ur det interiöra segmentet.

– Vi är mycket glada över vändningen, främst för våra medarbetares skull, säger Peter Karlsson, chef för Södra Interiör.

Flera verksamheter

Utöver Berg & Berg, med cirka 60 anställda, ingår i Mor-Gerd bland annat sågverksmaskintillverkaren Ari Vislanda, LB-Hus i Bromölla, livsmedelstillverkaren Trensum i Tingsryd, samt bärgrossisten Olle Svensson i Olofström. Koncernen omsatte 3,2 miljarder kronor under 2017.

LÄS MER: Södra säljer i Kallinge och Umeå

Relaterade artiklar

Till toppen