Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 4 maj 2018

Oceanwood vinner dragkamp om Norske Skog

Investmentbolaget Oceanwood köper konkursdrabbade Norske Skog efter en budgivning.

FOTO: Istock

Norske Skog säljs till investmentbolaget Oceanwood, med säte i London- och på Malta, skriver DN.no. Bolaget var med i budgivningen efter konkursen i december och var även en av de större delägarna i det norska skogsbolaget. Planen har hela tiden varit att trots konkursen driva bolaget vidare i någon form.

Budstrid pågick

Oceanwood hade från början ambitionen att i samband med konkursen förvärva Norske Skog ihop med norska Aker. När detta inte blev av, så följde istället en budstrid med investeraren Jens Ulltveit-Moe som en av de tongivande. Denne hade ambitionen att omvandla Norske Skog till ett bioenergiföretag. Nu blir det alltså Oceanwood som genomför förvärvet, till en köpesumma som uppges ligga på 235 miljoner euro.

Mest kontanter vann

Sedan slutet av förra året har budgivningen pågått. Oceanwood erbjuder mest kontanter, vilket till slut gjorde att de vann budgivningen. Bolaget har totalt över två miljarder i tillgångar och planerar att satsa på tillväxt.

LÄS OCKSÅ: Norske Skog ansöker om konkurs

Relaterade artiklar

Till toppen