Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 9 september 2019

Miljoner till satsning på träfiber

Det statligt ägda riskkapitalbolaget Almi Invest investerar 3 miljoner kronor i Biofiber Tech Sweden AB. Biofiber Tech utvecklar och modifierar träfiber som kan ersätta dagens fossilbaserade plast.

 Almi Invest investerar 3 miljoner kronor i Biofiber Tech Sweden AB, som utvecklar träfiber som ersättning till fossilbaserad plast.
Almi Invest investerar 3 miljoner kronor i Biofiber Tech Sweden AB, som utvecklar träfiber som ersättning till fossilbaserad plast. FOTO: Mostphotos

I emissionen på sammanlagt 6,65 miljoner kronor går ägarna och nya investerare in med resterande kapital.

”Det här är ett av de bolag som kan ge mycket stor och snabb reducering av koldioxid innan 2030 eftersom tekniken enkelt kan integreras i existerande processer och råvaruflöden – både från skogsindustrin och plastindustrin – utan större investeringar”, säger Karin Ebbinghaus, Almi Invests GreenTech-fond, i ett pressmeddelande.

Planer på pilotstudie

Hon fortsätter:

”Det finns ett enormt behov av material som kan ersätta eller komplettera dagens plaster i allt ifrån förpackningar till bilindustrin. De bioplasterna som finns på marknaden i dag har ofta utmaningar med kostnad och skalbarhet – något som Biofiber Techs teknologi löser”.

Biofiber Tech har inlett ett samarbete med en stor kund där man under 2019 planerar att genomföra en pilotstudie.

Fyller stort behov

Bolaget har grundats av Eric Zhang som har disputerat på KTH och har lång yrkeserfarenhet från Holmen och SCA inom affärs- och produktutveckling.

– Investeringen från Almi Invest fyller ett stort behov och kommer att användas för teknikimplementering i större skala, patentkostnader samt för att rekrytera nya talanger, säger Eric Zhang, VD för Biofiber Tech.

LÄS MER: Nytt samarbete ska utveckla pappersflaskor

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen