Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 31 januari 2018

Komatsu köper Quadco och Southstar

Skogsmaskintillverkaren Komatsu bildar en ny aggregatdivision i samband med att företaget köper Quadco och Southstar.

FOTO: Komatsu

Skogsmaskintillverkaren Komatsu köper de två bolagen Quadco och Southstar. Säljare är Prenbec Equipment. Affären sker via ett helägt dotterbolag till Komatsu i USA och beräknas bli klar under februari.

Vill ta andelar

En drivkraft för Komatsu att köpa bolagen är enligt Annelie Persson, kommunikationschef på Komatsu Forest i Sverige, att ta andelar på den ökande globala marknaden för skogsbruksmaskiner.

– Med bakgrund av det och i linje med Komatsus plan på tillväxt är det logiskt för Komatsu att göra detta förvärv och växa inom aggregat, säger hon i ett uttalande.

Affären innebär att Komatsu med förvärvade och tidigare produkter kan erbjuda ett komplett utbud inom aggregat för skogsbruk, betonar hon. Efter köpet behåller de förvärvade bolagen sina distributionskanaler, och förblir oberoende inom Komatsu-koncernen.

Komatsu Forest kommer att bilda en ny aggregatdivision som innefattar Quadco, Southstar och den befintliga produktserien Log Max.

LÄS OCKSÅ: Komatsu allt närmare tätpositionen

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen