Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 16 juni 2017

Holmen säljer tusentals hektar i Jämtland

Drygt 7 000 hektar skog i nordvästra Jämtland, som ägs av Holmen, är till salu. Skogen ligger för långt ifrån Holmens industrier, enligt bolagets vd Henrik Sjölund.

– Vi äger skog för att vi tycker det är en bra tillgång men också som en del i försörjningen av vår industri. Den här skogen ligger väldigt långt bort, och då försvinner delvis syftet med ägandet, säger Henrik Sjölund till Dagens Industri.

Tio fastigheter

Innehavet är fördelat på tio fastigheter och ägs formellt av Holmens dotterbolag Björkvattnet Fastigheter AB. Markerna uppges vara belägna väster om Gäddede.

Holmen äger betydligt mer skogsmark i Jämtland, men att bjuda ut ytterligare arealer är i dagsläget inte aktuellt, enligt Henrik Sjölund.

– Det får vi se. Det blir en senare fråga, vi tar den här biten nu och så får vi se om det blir bra, säger han.

Utgångspris 70 miljoner

Av de drygt 7 000 hektar som är aktuella att sälja uppges knappt 2 600 hektar vara berg och myr. Den produktiva skogsmarken uppgår till 4 400 hektar med ett virkesförråd på cirka 555 000 skogskubikmeter. Omkring 403 000 skogskubik ligger i målklassen NO, det vill säga naturvård orörd. Utgångspriset är satt till 70 miljoner kronor, uppger Dagens Industri.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen