Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 30 november 2017

Holmen säljer skog till privat företag

Holmen säljer skogsfastigheter i Jämtland för 100 miljoner kronor till det privata företaget Persson Invest. Försäljningspriset överstiger det redovisade värdet, uppger Holmen.

 Bob Perssons företag Persson Invest utökar sitt skogsinnehav i Jämtland.
Bob Perssons företag Persson Invest utökar sitt skogsinnehav i Jämtland.

Fastigheterna som säljs innehåller 4 400 hektar produktiv skogsmark. 2 000 av dem brukas aktivt i dag.

Bilföretag köper

Köpare är Persson Invest som sedan tidigare har drygt 100 000 hektar skogsmark i Jämtland. Företagets huvudverksamhet är försäljning av bilar och lastbilar, men satsar på att öka sitt skogsägande. Persson Invests ägare Bob Persson sade i våras till Land Skogsbruk att skogen är en långsiktigt bra kapitalplacering.

– Vi är glada över att vi med den här affären utökar vårt skogsbestånd inom länet. Det är sällan som fastigheter av den här storleken kommer ut på marknaden, säger Henrik Mårtensson, Skogschef för Persson Invest, i ett pressmeddelande från Holmen.

Holmen vill återinvestera i skog

Affären väntas slutföras i januari och kommer att påverka Holmenkoncernens resultat i första kvartalet 2018 med drygt 70 miljoner kronor, eftersom försäljningspriset är högre än det redovisade värdet.

– Det här skogsområdet ligger långt från våra industrier och har förhållandevis stora värden utöver skogsbruk. Vår ambition är att återinvestera försäljningsintäkterna i skog närmare vår egen industri, säger Henrik Sjölund, VD och koncernchef, Holmen.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen