Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 27 augusti 2018

Eget måleri närmar sig start

Efterfrågan på målad panel har under de senaste tio åren tiodubblats, och Derome Timber i Derome har därför valt att satsa på ett eget måleri.

 Derome Timber i Derome satsar på en egen målningslinje för panel.
Derome Timber i Derome satsar på en egen målningslinje för panel. FOTO: Christel Lind

Nu närmar det sig produktionsstart och provdriften har satts igång i delar av verksamheten, skriver Skog Supply.

”Ytterligare steg”

– Målningslinjen går i linje med hela vår verksamhet i stort. Nu får vi ytterligare ett steg i vidareförädlingen av trä i vår verksamhet, säger Emil Edgren, platschef på Derome Timber i Derome.

35 brädor i minuten

Målningslinjen klarar upp till 35 brädor per minut och ska ge kunden målad panel enligt önskemål. Det kommer nu att bli enklare för Derome att anpassa kulörer och den nya målningslinjen kan öka kapaciteten och minska transporterna för målad panel.

Läs mer: Derome gör sitt femte sågverksförvärv

– Den industriella målningen ger oss en bra kontroll på produktionen och vi får ett bättre resultat. Vi minskar risken för eventuella skador och livslängden på våra produkter förlängs, säger Elias Brag, projektledare.

Automatisk emballagering

Derome ska kunna producera både stora volymer till lager, men även mindre serier. En helautomatisk sträckfilmsplatsmaskin har installerats som gör emballeringen av produkterna automatisk.

Läs mer: Så ska omsättningen bli 10 miljarder

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen