Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 16 januari 2018

Billerud Korsnäs vinstvarnar

Billerud Korsnäs vinstvarnade i dag. Resultatet för 2017 påverkas negativt på grund av problem i anläggningarna i Gruvön och Gävle under det fjärde kvartalet.

– Bruken är nu i full gång och går som de ska, säger CFO Susanne Lithander till Land Skogsbruk.

 De tidigare problemen vid anläggningen i Gävle är nu åtgärdade.
De tidigare problemen vid anläggningen i Gävle är nu åtgärdade. FOTO: Tina Andersson

Under förra årets sista kvartal hade bruken i Gruvön och Gävle stora produktionsstörningar, och det påverkade resultatet så mycket att Billerud Korsnäs meddelar att resultatet för 2017 påverkats negativt.

– Huvuddelen av problemen var i Gruvön, kopplat till ett läckage till indunstningen. Man fick göra en omfattande rengöring och det blev totalt produktionsstopp under en period, säger Christopher Casselblad, Invester Relations på bolaget.

Intensifierar åtgärdsplan

I Gävle var det ett misstänkt läckage samt ett mekaniskt fel som störde införningen av flisen i produktionen som gjorde att anläggningen inte kunde gå för fullt. Nu ska alltså problemen vara åtgärdade och vid kvartalets slut var maskinerna i full fart.

Inte nöjd

Men i ett pressmeddelande meddelar Billerud Korsnäs att man inte är nöjd med de återkommande tillgänglighetsproblemen i anläggningarna och intensifierar åtgärdsplanen för att öka stabiliteten.

Resultatet för 2017 är fortfarande preliminärt och har ännu inte granskats av bolagets revisorer.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen