Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 16 september 2019

300 får gå när Billerudkorsnäs sparar

Billerud Korsnäs ska spara 600 miljoner kronor för att säkerställa långsiktig effektivitet och lönsamhet. Det betyder personalminskningar, minskade inköp och effektiviseringar.

 Billerud Korsnäs anläggning i Gruvön.
Billerud Korsnäs anläggning i Gruvön. FOTO: Billerud Korsnäs

Som en del av besparingsprogrammet har Billerud Korsnäs beslutat att reducera antalet tjänster med upp till 300 främst inom administration. Beslutet berör hela verksamheten och förhandlingar med de fackliga parterna kommer att inledas inom kort.

– Det finns en betydande potential för att höja vår kostnadseffektivitet. Vi är väl positionerade och i grunden ett stabilt bolag men måste fortsätta att kontinuerligt förbättra den operationella effektiviteten. Med programmet säkerställer vi en långsiktig effektivitet och lönsamhet, säger VD och koncernchef Petra Einarsson i ett pressmeddelande.

 Petra Einarsson, VD och koncernchef för Billerud Korsnäs.
Petra Einarsson, VD och koncernchef för Billerud Korsnäs. FOTO: BillerudKorsnäs

Ompositionering

Enligt Billerud Korsnäs innebär besparingsprogrammet också inköpsbesparingar och effektiviseringar i hela verksamheten samt att de ska accelerera innovationsarbetet och ompositioneringen mot förpackningslösningar.

Billerud Korsnäs besparingsprogram förväntas generera positiva resultateffekter på ungefär 600 miljoner kronor från 2021, men redan nästa år beräknas den positiva resultateffekten bli cirka 250 miljoner kronor.

LÄS MER: Billerud Korsnäs resultat förvånar

FAKTA: Billerud Korsnäs

Billerud Korsnäs producerar förpackningsmaterial och förpackningslösningar. Företaget har åtta produktionsanläggningar i Sverige, Finland och Storbritannien och totalt cirka 4 500 anställda i över 13 länder. Billerud Korsnäs omsätter cirka 24 miljarder kronor.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen