Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 26 november 2016

Vi vill göra skogen till en jämställd arbetsplats

Skogen som arbetsplats har förändrats, och i takt med att den förändras behöver också synen på den traditionella skogsarbetaren uppdateras. Det skriver företrädare för GS-facket i ett debattinlägg.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

FOTO: Hans Dahlgren

Skogen är en fantastisk arbetsplats och en inkomstkälla för tiotusentals anställda i skogsbruket. Det är också en arbetsplats som de senaste åren sett en utveckling mot mer maskinellt arbete, där yxor och sågar ersätts med högteknologiska maskiner som både kapar och mäter stockarna på bara ett par sekunder. Skogen som arbetsplats har förändrats, och i takt med att den förändras behöver också synen på den traditionella skogsarbetaren uppdateras.

GS-facket, facket för skogs-, trä, och grafisk bransch, jobbar aktivt med jämställdhet och vår värdegrund. Det är därför naturligt att stödja det initiativ som Skogsriket Västerbotten nu tagit för att främja jämställdhetsarbetet i skogen.

Färska siffror från GS-facket visar att snittskillnaden i lön mellan kvinnor och män i skogsbruket är 2 000 kronor i månaden. Främst beror det på att kvinnor och män arbetar inom olika yrkesområden, där män i högre utsträckning jobbar som skogsmaskinsförare med ett bättre löneläge än den majoritet av kvinnor som jobbar med medhjälp i skogsbruk med historiskt sämre löneläge.

GS-facket arbetar redan i dag på flera olika sätt för att minska löneskillnaden mellan kvinnor och män, exempel på detta arbete är att:

  • Utbilda förtroendevalda på våra arbetsplatser i vår värdegrund, jämställdhet, genus- och beteendevetenskap.
  • Arbeta med skolinformation med fokus på att rekrytera unga till yrken i skogen.
  • Berätta i olika forum om skogsindustrins utveckling och hur den ser ut idag.
  • Se till att våra arbetsplatser har lönekartläggning och jämställdhetsplaner, där målen syftar till att få fler kvinnliga anställda och där arbetsgivarna tillämpar positiv särbehandling.

GS-facket stödjer självklart Skogsriket Västerbottens initiativ. Vi ser fram emot att få vara en naturlig samtalspartner i det framtida arbetet med att göra skogen till en mer jämställd arbetsplats!

 

Patric Lundström

GS-facket Ordförande avdelning Norr

Erica Selander

GS-facket Ombudsman och ansvarig för värdegrund- och jämställdhetsfrågor

Till toppen