Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 4 februari 2019

”Vi är stolta över vårt jämställdhetsarbete”

Mellanskog är inte ointresserat av jämställdhetsarbete. Tvärtom, företagets arbete togs i stället upp som ett gott exempel, skriver Mellanskogs VD i ett debattsvar till Land Skogsbruks krönikör.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

 Sture Karlsson, VD för Mellanskog.
Sture Karlsson, VD för Mellanskog. FOTO: Mellanskog

I Leif Östers senaste krönika påstås att i stort sett alla företag och chefer i skogsbruket struntar i eller är ointresserade av jämställdhet. Skälet är att få deltog i Skogsstyrelsens seminarium i ämnet före jul.

Alla företag får svara för sig. För Mellanskogs del så har vi systematiskt och aktivt arbetat med frågan i sex år, vi har prioriterat konkret arbete i Mellanskog. Det är där förändringar skapas.

På nämnda konferens var vår kommunikations- och medlemschef Marie Wickberg inbjuden att prata om vårt jämställdhetsarbete som ett bra exempel. Vi är stolta över det vi åstadkommit och att Marie var inbjuden talare, jag hoppas att Leif Öster uppmärksammade vad Marie berättade, hur vi arbetar och vad vi gjort.

Vi övriga i ledning och styrelse var upptagna med ett sedan ett år inbokat budgetmöte. Uteblivet deltagande handlade med andra ord absolut inte om ointresse.

Generella svepande och snabba slutsatser blir måhända klämmiga krönikor i Land Skogsbruk. Verklig förändring skapas genom att utgå från fakta och arbeta tålmodigt med förändring. Det gäller inte minst i jämställdhetsfrågor.

Sture Karlsson,

VD Mellanskog

LÄS MER: Leif Öster: ”Skogsbruket behöver kvinnorna”LÄS MER Leif Öster: ”En myt att nyckelbiotoperna försvinner”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen