Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 16 september 2019

”Svinbra med vildsvinskött på äldreboenden”

Att servera vildsvinskött på äldreboenden är ett svinbra förslag som till och med grönsaksivrarna i SSU kan gilla. Det tror Blekinge Läns Tidnings ledarskribent Anders Gustafsson. Läs om detta och mer i veckans debattsvep.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

 Att servera vildsvinskött på äldreboenden är ett svinbra förslag som till och med grönsaksivrarna i SSU kan gilla. Det tror Blekinge Läns Tidnings ledarskribent Anders Gustafsson.
Att servera vildsvinskött på äldreboenden är ett svinbra förslag som till och med grönsaksivrarna i SSU kan gilla. Det tror Blekinge Läns Tidnings ledarskribent Anders Gustafsson. FOTO: Mostphotos

”Orkaner fäller skog”

Effekterna av ett avtalslöst Brexit kommer omgående att märkas hos oss, det är framför allt skogsindustrin som står i första linjen, skriver Patrik Oksanen i en ledare.

Östersunds-Posten 5 september

”Amazonas brinner – och EU eldar på”

Skogsbränderna som rasar i Amazonas är inte bara en akut krissituation för närområdet och dess befolkning, de ger även förödande klimat- och miljökonsekvenser för hela vår planet, hävdat Greenpeace.

Aftonbladet 5 september

”Ett svinaktigt förslag som till och med SSU kan gilla”

Vildsvinskött ska bli en del av basmatsedeln för äldre i Växjö. Ett, minst sagt, aptitligt sätt att komma åt vildsvinsplågan, anser krönikören Anders Gustafsson.

Blekinge Läns Tidning 4 september

”Vi skogsägare skapar olika ekosystem varje dag”

Jag är skogsägare och med den kunskap som finns idag för oss skogsägare så tar vi hänsyn till många ekosystem som finns i skogen och på dennes mark, skriver Gunilla Kjellsson i en debattreplik.

Örnsköldsviks Allehanda 3 september

”Vi kan vara en förebild i gröna omställningen”

Sverige har alla förutsättningar att vara en förebild i den gröna omställningen. men en förutsättning är att ett grönt kliv framåt inte samtidigt blir två steg bakåt för svensk landsbygd, skriver Centern i en debattartikel.

Aftonbladet 2 september

Relaterade artiklar

Till toppen