Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 6 september 2019

”Skogen behöver vårt engagemang – inte hysteri”

Jorden går inte under för att det brinner i Amazonas, skriver Johan Hakelius i tidningen Fokus. Läs det och andra ledare och debattartiklar om skogen i andra medier.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

 Jorden går inte under för att det brinner i Amazonas, skriver Johan Hakelius.
Jorden går inte under för att det brinner i Amazonas, skriver Johan Hakelius. FOTO: TT

”Skogen behöver vårt engagemang – inte vår hysteri”

Apokalypsen står inte för dörren. Det kanske låter märkligt, men ungefär hälften av alla år sedan millennieskiftet har bränderna i den brasilianska regnskogen varit fler och större än i år.

Fokus 2 september

”Att skydda mer skog kan öka statens intäkt”

I stället för skogsbruk kan naturturism vara den gröna näringen i statliga Sveaskogs ekoparker. Turismen kan ge lika stora eller högre intäkter till staten och skapa betydligt fler jobb på landsbygden, skriver Tomas Kronståhl (S) och Per Jiborn.

Svenska Dagbladet 2 september

”En bärbransch i förändring”

Det är sommarens sista dagar, hösten står för dörren. Men i Norrlands skogar pågår samma febrila sökande efter bär som tidigare under sommaren, skriver Länstidningens ledarskribent.

Länstidningen 29 augusti

”Brasilien måste få bruka sin egen regnskog”

Tre promille av den svenska skogsmarken är urskog, mest i de fjällnära områdena, det vill säga av människan helt orörd och obrukad skog. Resten brukas, och numera med den äran, skriver PM Nilsson i en ledare.

Dagens Industri 28 augusti

”Miljarder skäl för glädje”

Skogen, malmen och vattenkraften bidrar med en stor del av statens kaka. Sifforna borde leda till en viss tillnyktring hos borgerliga privatiseringsivrare, skriver NSD i en ledare.

Norrländska Socialdemokraten 28 augusti

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen