Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 18 november 2016

Ska bärplockarna få stoppa min avverkning?

Regeringen vill stärka allmänhetens delaktighet i naturvårdsarbetet står det bland annat i budgetpropositionen, vad innebär det? Undrar Roland Bring i Eriksmåla.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

FOTO: Ulf Aronsson

På naturvårdsverkets hemsida står beträffande naturvård bland annat att det innebär ”att möta människors behov av att nyttja naturen och allt som naturen ger”.

Jag är en intresserad skogsägare vilket lett till att jag har en del fina tallskogar. I dessa tallskogar växer blåbär och där säkert runt 100 personer får sitt vinterbehov tillgodosett.

Förr eller senare blir det aktuellt med avverkning av skogen. Om då denna del av allmänheten, de som plockar blåbär, tycker det är fel med en avverkning är det då meningen att avverkningen skall kunna stoppas? Eller vad är grundmeningen i budgetpropositionen?

Tilläggas kan att jag inte har något emot att det plockas bär men jag anser att jag måste få avgöra när skogen ska avverkas om jag får avverkningsanmälan godkänd.

Roland Bring

Eriksmåla

Till toppen