Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 23 augusti 2018

Nationella analyser behövs

Debattören efterlyser mer lokala analyser från Naturskyddsföreningen.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

 Sverige bör ha en nationell analys av skogsbruket, skriver debattören.
Sverige bör ha en nationell analys av skogsbruket, skriver debattören. FOTO: Mostphotos

Dagens Nyheter presenterade tidigare Naturskyddsföreningens redovisning av hur svensk skog såg ut i förhållande till skog i resten av världen. Sverige hamnade på plats 99 när det gällde skydd av skog. Med det som grund framfördes en lång lista med krav.

Men är det någon skillnad på skogen i Sverige och till exempel Indonesien som motiverar olika analysmetoder och tillvägagångssätt i skyddet av skogen? Nej, inte alls enligt Naturskyddsföreningen som litar blint på sin globala mätmetod med åtföljande kravlista.

Passar globala metoder i lokalsamhället? Varför finns det inte globala mätmetoder och bestämmelser för hur ett boningshus, fabrik eller ladugård ska se ut? De skiljer sig åt i varje land. Naturskyddsföreningen står för den typ av ogenomtänkta globala argument som inte bara är felaktiga utan som provocerar fram svårhanterliga medborgerliga och politiska motreaktioner när de drivs ihop med myndigheter.

Varför driver Naturskyddsföreningen bojkottkrav mot våra skötsammaste skogsägare? Varför ställer våra politiker upp på den enkla propagandan från föreningen? Finns det något parti som inte vill ha denna globala styrning av skogsbruket utan föredrar nationell analys och styrning av svenskt skogsbruk?

Sverker Liden,

Jägmästare och skogsägare

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen