Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 31 mars 2018

Från hashtag till handling 

I ett öppet brev här nedan skriver 16 kvinnliga jägmästarstudenter till SLU och skogsnäringen för att få stopp på sexism och trakasserier som de har upplevt.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

Under skogsbranschens Metoo-upprop​ ​#​slutavverkat​ har det yttrats påståenden om att händelserna beskrivna kanske inte är aktuella, eller att de inte kommer att vara ett problem i framtiden eftersom vi står inför ett generationsskifte. I samband med uppropet vill vi med detta uttalande belysa den verklighet​ vi upplevt under våra fem år som kvinnliga jägmästarstudenter.

Tillhörande detta brev finns händelser vi varit med om under vår utbildningstid. Det handlar bland annat om härskartekniker, diskriminering, sexism, rasism, trakasserier, homosocialitet, homofobi och konservativa normer. Dessa tydliga normer går i arv mellan årskurserna och skapar en kultur. En exkluderande kultur där inte bara vi kvinnor far illa, utan alla som önskar gå emot dessa normer.

Med tanke på tidigare diskussioner kring utmaningar vid rekrytering till SLU och att många kvinnor väljer att lämna skogsbranschen, borde detta vara ett angeläget problem för alla inblandade. Det är viktigt att de värderingar SLU och skogsnäringen säger sig stå för faktiskt har betydelse i verkligheten. Skogsbranschens upprop och alla berättelser visar motsatsen.

Vi gör detta uttalande eftersom vi vill ta chansen att påverka framtida studenters upplevelser under deras studietid, men också våra egna framtider inom skogsbranschen. När vi kommer ut i arbetslivet förväntar vi oss ett starkt ledarskap av våra arbetsgivare där beteenden likt de beskrivna i uppropets berättelser inte accepteras. Vi kommer att arbeta hårt för den förändring vi vill se och förväntar oss detsamma av SLU och skogsnäringen.

De förändringar vi vill se är:

(1) återkommande obligatoriska utbildningar om människors lika värde och normkritik för alla studenter, anställda vid SLU och inom skogsnäringen,

(2) tydlighet från SLU och skogsnäringen angående vad som är ett accepterat beteende och inte,

(3) tydlighet kring vilka konsekvenser som följer av ett icke accepterat beteende,

(4) enkelhet vid anmälan/rapportering av ett icke accepterat beteende, både för den utsatta och betraktaren, samt

(5) att ett icke accepterat beteende leder till allvarliga konsekvenser.

För att skogsbranschen inte skall gå miste om fler kompetenta individer är det dags att vi nu går från hashtag till handling. Ingen skall behöva tolerera det arbetsklimat som vi upplevt under vår studietid.

Våra berättelser publiceras på Instagramkontot @slutavverkat.

Isabella Hallberg Sramek

Lina Arnesson Ceder

Johanna Hägglund

Felicia Lidman

Jenny Dahl

Louise Persson

Sara Holappa Jonsson

Johanna Schroeder

Ida Hansson

Lisa Wennerlund

Hanna Glöd

Ida Tjärnström

Hilda Mikaelsson

Karolina Ottosson

Anna Olofsson

Amanda Löfdahl

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen