Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
❯ Skog 15 februari

https://youtube.com/watch?v=71wGud8oCkY?ecver=1

Video: 15-tons skogsmonster röjer allt

Med närmare 300 hästkrafter tar sig Kasper Nielsens Raptor 300 effektivt fram med larvfötter i alla väder och röjer det mesta utan problem. – Det finns i stort sett inga gränser för hur stora stubbar den klarar, säger skogsägaren.

Kasper Nielsen, ägare till Skovbygaard i den norra delen av Jylland, verkar helnöjd med sitt inköp – nöjd nog för att göra en video där man ser hans nya maskininköp med stor kraft rensa marken framför sig.

Kostnaden var 2,5 miljoner danska kronor för hans Prinoth Raptor 300. Därtill kom utgiften för lite kringutrustning. Men han tror ändå att investeringen kommer att löna sig. Tidigare har han använt en vanlig traktor:

– Med den kan vi inte köra när det regnar och när det är dåligt väder. Då är vi tvungna att stanna hemma. Med Raptorn kan vi bara fortsätta, säger han till Landbrugsavisen.

Med bortåt 300 hästkrafter tar sig den monstruösa 15-tonsmaskinen utrustad med larvfötter fram i de oländigaste av terränger.

– Det finns i stort sett inga gränser för hur stora stubbar den klarar, säger Kaspar Nielsen.

Klicka på bilden för att se videon av ”skogsmonstret”.

Till toppen