Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 8 september

Nya jobb skapas på Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen får 360 miljoner kronor för att skapa nya jobb i skogen. Upprustning av vandringsleder, skötsel av naturreservat och olika typer av röjningsarbete nämns som exempel.

 Arbeten med vandringsleder är en av flera sysselsättningar i Skogsstyrelsens jobbsatsning.
Arbeten med vandringsleder är en av flera sysselsättningar i Skogsstyrelsens jobbsatsning.

– Det är väldigt roligt att regeringen tycker vi kan bidra. Det visar att man har förtroende för Skogsstyrelsens sätt att arbeta med de här frågorna. Vi har en lång tradition av att kombinera arbetsmarknadsåtgärder med angelägna insatser i de gröna näringarna som annars inte skulle bli utförda, säger Herman Sundqvist, generaldirektör på Skogsstyrelsen, i en skriftlig kommentar.

120 miljoner om året

Målgruppen är personer som står långt från arbetsmarknaden. Pengarna, som avsatts av regeringen i höstbudgeten, betalas ut som ett anslag om 120 miljoner per år. Utöver detta får myndigheten ytterligare 15 miljoner per år för att kunna organisera projektet.

Skogsstyrelsen driver redan i dag flera olika arbetsmarknadspolitiska projekt. I dagsläget deltar totalt cirka 700 personer i projekten.

LÄS MER: 12 miljoner årligen för laserscanning

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen