Gå till innehåll

Vi ber om ursäkt

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 13 juni

Ny mötesplats för kvinnor i skogssektorn

Den nystartade gruppen ”Kvinnor och icke-binära i skogssektorn” vill skapa en naturlig mötesplats där kvinnor kan byta erfarenheter och inspireras av varandra.

FOTO: Mostphotos/Facebook

Skogsindustrierna och skogsägarkåren har det redan. Men för kvinnor verksamma i skogsbruket i en bredare bemärkelse saknas ett kvinnligt nätverk.

Det vill initiativtagarna bakom Facebookgruppen ”Kvinnor och icke-binära i skogssektorn” nu ändra på. Sedan i söndags finns gruppen på Facebook och syftet är att skapa en naturlig mötesplats där yrkesverksamma kvinnor inom skogssektorn, eller blivande yrkesverksamma, kan utbyta erfarenheter och tankar, inspirera och inspireras av varandra.

”Framtiden får utvisa vart det leder”

”Vår förhoppning är att vi i denna grupp ska kunna samla alla sektorns kvinnor och deras ovärderliga erfarenheter och insikter. Om detta nätverk sedan utvecklas till en egen förening eller liknande, det får framtiden utvisa, men för nu är vi mest bara stolta över att kunna säga att det nu finns ett nätverk för kvinnor verksamma i skogssektorn”, skriver gruppen i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: ”Inställningen till kvinnors skogsägande har ändrats”LÄS MER: Fyra av tio privata skogsägare är kvinnor

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen