Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 12 januari

Minst 120 nya jobb på Skogsstyrelsen

Just nu finns det 64 lediga jobb att söka på Skogsstyrelsen. En tredjedel av de lediga jobben gäller arbetsledande tjänster inom satsningen gröna jobb. Totalt behöver Skogsstyrelsen anställa mellan 120 och 150 personer i år, de flesta av dem till helt nya tjänster.

– Vi kommer att öka vår personalstyrka ganska kraftigt, även om en del av de här jobben är ersättningsrekryteringar, säger Inga-Lena Alm Larsson, HR-chef på Skogsstyrelsen.

Skoglig kompetens

Inom satsningen gröna jobb räknar man med att 1 500 personer som står långt från arbetsmarknaden kommer att sysselsättas under 2018. Huvuddelen av nyrekryteringen gäller att hitta arbetsledare inom den här satsningen.

– De här tjänsterna är fördelade över landet. Till de här tjänsterna är det inte nödvändigt med skoglig kompetens. Vi vill ha en mångfald bland våra medarbetare och för rätt medarbetare erbjuder vi den utbildning som kan behövas, säger Inga-Lena Alm Larsson.

Gröna jobb

Gröna jobb är ett av flera uppdrag från regeringen som ska genomföras med start 2018. Andra uppdrag är fortsätta med nyckelbiotopsinventeringen, formellt skydd av skog och naturvårdande skötsel.

– Till de här uppdragen söker vi främst personal med skoglig kompetens. Men vi behöver också anställa personal till våra stödfunktioner, säger Inga-Lena Alm Larsson.

I dagsläget har Skogsstyrelsen 770 personer anställda, plus de 600 personer som är sysselsatta inom den arbetsmarknadspolitiska satsningen gröna jobb.

FAKTA: Gröna jobb

Skogsstyrelsen får totalt 360 miljoner kronor av regeringen för att under tre år erbjuda jobb inom de gröna näringarna. Det kan handla om upprustning av vandringsleder, skötsel av naturreservat och slyröjning vid vägar och järnvägar.

Myndigheten får dessutom 15 miljoner kronor extra per år under den här perioden för att organisera satsningen.

Under 2017 har ungefär 600 personer varit sysselsatta inom gröna jobb.

Under 2018 räknar man med att 1 500 personer ska vara sysselsatta inom satsningen. Anställningarna kan som längst vara upp till två år enligt det avtal som Skogsstyrelsen har med GS-facket.

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Till toppen