Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 5 januari

Medling misslyckades – risken för strejk ökar

Skogsstyrelsen och GS-facket misslyckades efter gårdagens medlingsförsök att nå en överenskommelse. Därmed finns det fortfarande risk för en arbetsnedläggelse den 11 januari som facket har varslat om.

– Vi har haft bra överläggningar med GS-facket och beklagar verkligen att vi inte lyckades enas om de formuleringar som krävs för att nå en överenskommelse vad gäller pensions- och försäkringsvillkoren, vilket var en förutsättning för fortsatta överläggningar, säger Karl-Gustav Karlsson, HR-chef på Skogsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Total arbetsnedläggelse

Förhandlingarna mellan Skogsstyrelsen och GS-facket (facket för skogs-, trä-, och grafiska branschen) avslutades den 25 oktober. Parterna var då överens om att det saknades förutsättningar för att nå en överenskommelse om reviderade avtal.

Den 28 december 2016 varslade GS-facket om stridsåtgärder från och med den 11 januari klockan 12.00. Varslet gäller en total arbetsnedläggelse för anställda på GS avtalsområde VISST och blockad mot nyanställningar inom GS avtalsområde VASA-Skog.

Förutom Skogsstyrelsen gäller varslet även andra statliga myndigheter som har anställda som jobbar inom GS avtalsområde praktiskt skogligt arbete.

Till toppen