Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 15 februari

LRF: Naturreservat hotar omställning

Förra året fördubblades antalet nya naturreservat jämfört med året innan, en utveckling som LRF ställer sig kritiska till. – Om vi ska klara klimatutmaningen måste vi använda skogen mer, inte mindre, när olja, stål och betong ska ersättas, säger Sven Erik Hammar, ordförande för LRF Skogsägarna till TT.

Den största ökningen av naturreservat skedde i Norrbottens och Västerbottens län, där totalt 15 300 hektar blev naturreservat under 2016. I hela landet växte den skyddade arealen med 35 000 hektar. Det rapporterar TT.

– Vi behöver använda naturen mer för att ställa om till en bioekonomi. Och då kan vi inte fortsätta att ta bort skogsproduktion på det sätt som har skett, säger Sven Erik Hammar, ordförande för LRF Skogsägarna.

Men enligt miljöminister Karolina Skog (MP) klarar Sverige både att producera mer biobränsle och värna den mest skyddsvärda skogen.

– Regeringen är fast inställd på att vi ska producera mer biobränsle i Sverige och att skogen där är en värdefull resurs. Vi ser att vi kan ta ut mer ur skogen. Men samtidigt är det otroligt viktigt att vi också värnar den mest skyddsvärda naturen, inte minst skogen, säger hon till TT.

Till toppen