Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 6 december

Jurist till LRF Skogsägarna

Land Skogsbruk berättade tidigare i år att LRF Skogsägarna ska anställa en jurist inom ägande- och brukanderätt. Nu står det klart att det blir Anna Treschow som anställs.

Formellt får hon titeln rättspolitisk expert.

– Förståelsen och respekten för ägande- och brukanderätten urholkas och vi måste arbeta mer med att beskriva och försvara de rättigheterna. Vi möter allt oftare myndigheter som saknar kunskap om äganderättens innebörd och betydelse för samhället och vi ser en tydlig ökning av juridiska processer. Jag är därför glad att hälsa Anna Treschow välkommen för att stärka vårt arbete, säger Magnus Kindbom, chef för LRF Skogsägarna, i ett pressmeddelande.

Erfarenhet från LRF Konsult

Anna Treschow har tidigare arbetat med äganderättsfrågor i egen advokatbyrå och på LRF Konsult. Sedan flera år är hon också föreläsare på fastighetsrättsliga institutionen vid Lunds Tekniska Högskola, vilket hon ska fortsätta med.

– Familjeskogsbruket är en mycket viktig resurs för hela samhället. Jag har ett starkt engagemang för äganderättsfrågorna och ser fram emot att arbeta med enskildas rättigheter och att bidra till att lyfta de gröna frågorna i samhällsdebatten, säger Anna Treschow.

Börjar i december

Anna Treschow uppges tillträda tjänsten i december och bli fullt verksam från och med den 1 januari 2018.

LÄS OCKSÅ: Statligt övergrepp på markägare i fjällnära områdenSeger i kamp om äganderättenFärre bärplockarläger i år

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Till toppen