Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 9 januari

Jakten över – men ytterligare vargar kan skjutas

25 vargar har skjutits och vargjakten är över – men det kan bli ytterligare jakt eftersom det verkar ha hänt en del i reviren.

På onsdagen startade vargjakten och på söndagen sköts de två sista vargarna. Totalt har 25 vargar skjutits i de fyra revir som fått tilldelning och kvoten är nu fylld – men spårningen fortsätter. Det rapporterar Nya Wermlandstidningen.

– Det verkar ha hänt en del i reviren, säger Fredrik Wilde, besiktningsman djurskydd och vilt på länsstyrelsen i Värmland, till tidningen.

Uppgifter från förra vintern

Eftersom tilldelningen av vargar bygger på uppgifter från förra vintern kan vargarna ha flyttat sig eller blivit fler, vilket kan leda till ytterligare tilldelning innan jakttiden går ut den 15 februari.

– Det kan bli så men det bestämmer landshövdingarna i respektive Värmland och Örebro, säger Fredrik Wilde.

Kroppen obduceras

Alla vargar som skjutits ska besiktigas av länsstyrelsen. Jägaren får behålla vargskinnet, men kroppen skickas till Statens Veterinärmedicinska anstalt, SVA, för obduktion. DNA prover skickas till viltskadecenter på Grimsö för bestämning av ursprung.

Till toppen