Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 27 april

”Intressant blandning av studiebesök och rekreation”

Edinburgh, Skottland.

Ingrid Carlman, boendes i Sköndal och skogsägare i Värnamo, är på fredagsförmiddagen på väg hem efter en vecka i Skottland med Land Skogsbruk. Här är hennes intryck.

FOTO: Mats P Ostelius

Varför följde du med på resan?

– Jag är intresserad av skogsbruk och hur det fungerar i olika länder. Det skiljer sig mycket åt när det gäller till exempel ägarstruktur, odlingsbetingelser, skogsskador, marknadsförutsättningar och krav från allmänheten.

Hur har resan varit?

– Det har varit väldigt intressant och en lagom blandning av studiebesök och rekreation. Och så är det ju väldigt vackert i Skottland. Samtidigt undrar men lite hur lanskapet kommer att se ut i framtiden med tanke på att det planteras så mycket gran.

Vad har varit mest intressant?

– Jag kände inte till att skogen här har skövlats i så hög grad historiskt och att man i dag återbeskogar med skattelättnader och andra stimulanser. Att ett fåtal personer äger det mesta av den privatägda marken är också annorlunda jämfört med i Sverige liksom att man tar så stor hänsyn till rekreationsvärden i skogen.

Vad tar du med dig hem från resan?

– Att ekonomiska stimulanser fungerar och att man kan ha många målsättningar med sitt skogsbruk. Skogsbruket hänger ihop med många aspekter i samhället som ekonomi, klimat, miljö och sociala frågor.

LÄS OCKSÅ: Följ med Land Skogsbruk till Skottland!

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen