Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 11 januari

Ingen skogsarbetarstrejk blir av

Det blir ingen strejk för skogsarbetarna hos Skogsstyrelsen från klockan 12 i dag. GS-facket har avblåst varslen efter samtal i går med beslut om fortsatta förhandlingar.

FOTO: Bengt Andersson

Skogsstyrelsen och GS-facket slöt i går afton en överenskommelse om att förlänga de gällande två aktuella kollektivavtalen till den 9 maj 2017.

Förhandlingarna fortsätter

Fram till dess kommer förhandlingarna att fortsätta för bland annat det 20-tal anställda som skulle ha gått i strejk i dag, onsdag, samt varsel om nyanställningsstopp.

Det var efter strandade förhandlingar med Skogsstyrelsen och Arbetsgivarverket den 28 december 2016 som GS varslade om konflikt på avtalsområdena VASA-Skog och VISST.

"GS som reglerar villkoren"

Enligt facket har en av de stora frågorna handlat om GS möjlighet att reglera pensions- och försäkringsfrågorna via kollektivavtal och inte som ensidigt utgivna förmåner från arbetsgivaren.

– Nu skall parterna fortsätta sina förhandlingar och det är viktigt att påpeka att vår fortsatta inställning är att det är GS som reglerar villkoren för skogligt arbete oavsett arbetsgivare. Vi hoppas på konstruktiva förhandlingar, kommenterar Madelene Engman, avtalssekreterare på GS.

Till toppen