Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 10 januari

Fyra vargar skjutna i ”akuta situationer”

Länsstyrelsen i Jämtland har beslutat att nio rovdjur får skjutas för att skydda tamdjur i området. Första vecka har fyra vargar hittills skjutits.

FOTO: Johan Bjurer/Mostphotos

Två samebyar – Njaarke och Tåssåsen – i närheten av Östersund har haft problem med rovdjur. Dessutom har flera vargar blivit ett problem runt Bräcke några mil österut. Länsstyrelsen i Jämtland har därför i omgångar beslutat om skyddsjakt i flera omgångar den senaste veckan.

Fyra vargar har skjutits med start på fredagen, den 6 januari. Två fälldes i Bräcke, en nära Njaarke sameby, och en vid Tåssåsens sameby. Besluten fattades muntligen efter att hoten från rovdjuren bedömdes som ”akuta situationer”, enligt länsstyrelsen.

Dessutom har länsstyrelsen under den senaste veckan även godkänt skyddsjakt på två lodjur och tre järvar. Av dem hade på tisdagsförmiddagen endast ett lodjur fällts.

Till toppen