Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 6 februari

Dom om lavskrika först i vår

Domen i mark- och miljödomstolen om lavskrikan och skogsägarna i Vallsta, Gästrikland dröjer. Först i vår räknar rådman Lars Nyberg med att domstolen tar upp fallen till förhandlingar.

Lars Göran Mårtensson, till vänster, och Per-Olof Löfgren väntar på dom i mark- och miljödomstolen i "lavskrikemålet".
Bild 1/2Lars Göran Mårtensson, till vänster, och Per-Olof Löfgren väntar på dom i mark- och miljödomstolen i "lavskrikemålet". FOTO: Anna Åkerlind
Bild 2/2 FOTO: Rolf Segerstedt

Skogsland har tidigare berättat om hur Lars Göran Mårtensson och Per-Olof Löfgren i Vallsta utanför Bollnäs förbjuds avverka skog eftersom den lilla kråkfågeln lavskrika finns på deras marker. Beslutet har överklagats och ska nu avgöras i mark- och miljödomstolen.

"Framåt vårkanten"

Enligt Lars Nyberg, rådman vid mark- och miljödomstolen i Östersund, dröjer det tills "framåt vårkanten" innan domstolen sammanträder i målet.

Nyligen föll domen i Mark- och miljööverdomstolen i det så kallade bombmurklemålet i Värmland.

Markägaren vann

Där gick domstolen på markägaren Henric Skanes linje och gav länsstyrelsen i uppdrag att bevilja dispens för avverkning. Om den domen blir vägledande i lavskrikemålet återstår att se.

Läs mer i Skogsland som kommer ut på fredag.

Till toppen