Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 6 december

Skogsägare i Norge går ihop

Norska skogsägare går ihop om ett ägarengagemang i norsk skogsindustri. Fem föreningar etablerar investmentbolaget Norsk Skogskapital AS.

 Skogsägareföreningar har startat investmentbolag i Norge.
Skogsägareföreningar har startat investmentbolag i Norge. FOTO: Sofia Ernerot

I ett pressmeddelande från Norges skogeierforbund säger Olav A. Veum, ordförande i såväl skogsägarförbundet som det nystartade investmentbolaget:

– Det viktiga för oss är att uppnå goda och framtidsinriktade ägarlösningar som kan vara med och utveckla skogsindustrin i takt med de stora möjligheter som nu öppnar sig för skogsråvaran. Ensam kan inte skogsägarföreningarna göra detta, men vi organiserar oss för att kunna hitta goda ägarmodeller för industrin i dialog med andra intresserade investerare.

Ägarna bakom investmentbolaget, de fem skogsägarföreningarna Allskog, Mjösen skog, Vilken skog, Glommen skog och AT skog, ser stora möjligheter i den norska träindustrin och kommer i framtiden att bedöma investeringar i alla delar av värdekedjan i såväl befintliga som nya verksamheter.

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Till toppen